Ministri Aliu tregon dy prioritetet kryesore të Ministrisë së Administratës dhe Informatikës

Ministri Aliu tregon dy prioritetet kryesore të Ministrisë së Administratës dhe Informatikës

Prioriteti kryesor i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, është digjitalizimi i administratës publike. Këtë e tha ministri Azir Aliu, duke thënë se janë duke punuar në realizmin e këtij qilimi që nga dita e parë.

“Momenti i dytë është optimizimi i administratës publike, pra i institucioneve, pasi që këtu keqinterpretohet pasi merret vetëm kapaciteti dhe numri në administratë. Shumë më e rëndësishme është optimizmi i institucioneve. Sot deri sa flasim kemi institucione që përshkrimi dhe ofrimi i shërbimeve që japin është i paqartë është gjysmak”, tha Ali, në emisionin “Intervistë në SHENJA”.

Aliu tha se janë duke bërë analiza se çfarë institucione mund të bashkohen dhe të ulet numri i atyre institucioneve dhe nga ana tjetër do të përmirësohet cilësia e shërbimeve.

 

MARKETING