. Kulturë Archives - TV SHENJA

Kulturë Archive

Vdes instrumentisti i njohur, Shaqir Hoti

Ka vdekur sot instrumentisti i njohur kosovar, Shaqir Hoti. Lajmin e kanë bërë të ditur familjarët e të ndjerit. Shaqir Hoti ishte i lindur më 1936, në fshatin Rogovë të Hasit. Që në moshën 6-vjeçare luajti me instrumentet aerofone si fyej, kavalle, …

Reagim: Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoninë e Veriut kërkon që të anulohet programi i kulturës për veprimtari botuese dhe panaire ndërkombëtare 2021

Shoqata e Botuesve Shqiptarë në Maqedoninë e Veriut njofton opinionin e gjerë, se Programi i kulturës për veprimtari botuese 2021 në Repubilkën e Maqdonisë së Veriut,i publikuar nga Ministria e Kulturës është tërësisht diskriminues dhe “dënues”ndaj librit shqip. Edhe në Programin e …