FIFA pezullon presidentin e Federatës së Spanjës

FIFA pezullon presidentin e Federatës së Spanjës

FIFA, përmes Komitetit Disiplinor, raportoi se ka pezulluar përkohësisht Luis Rubiales, president i Federatës së Spanjës (RFEF), nga të gjitha aktivitetet që lidhen me futbollin në nivel kombëtar dhe ndërkombëtar, për 3 muajt e ardhshëm”. Presidenti i ndalohet gjithashtu të kontaktojë me lojtaren Jenny Hermoso.

“Presidenti i Komisionit Disiplinor të FIFA-s, Jorge Ivan Palacio (Kolumbi), duke përdorur kompetencat e dhëna nga neni 51 i Kodit Disiplinor të FIFA-s (FDC), vendosi sot të pezullojë përkohësisht z. Luis Rubiales nga të gjitha aktivitetet e lidhura me futbollin në kombëtare dhe nivel ndërkombëtar.

Ky pezullim, i cili do të hyjë në fuqi nga sot, është për një periudhë fillestare prej 90 ditësh, në pritje të procesit disiplinor të hapur të enjten, më 24 gusht”, thuhet në njoftimin e organizatës.

Theksohet se Rubiales, si dhe çdo element i Federatës, duhet të përmbahet, qoftë ai vetë apo nga palët e treta, nga kontaktet apo përpjekjet për të kontaktuar futbollisten Jenny Hermoso në mënyrë që “të ruajnë të drejtat themelore të lojtares dhe mbarëvajtjen e procesit disiplinor.”

Vendimi “i është komunikuar sot z. Luis Rubiales, RFEF-së dhe UEFA-s”, shkruhet në vendim.

Qeveria spanjolle, përmes Këshillit të Lartë të Sportit, njoftoi të premten se ka nisur procedurat për shkarkimin e Luis Rubiales, pasi ai refuzoi të jepte dorëheqjen gjatë Asamblesë së Përgjithshme të jashtëzakonshme të RFEF-së të mbajtur të premten.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif