(VIDEO) Kovaçevski: Opozita të përfshihet në grupin punues për ndryshimet kushtetuese

(VIDEO) Kovaçevski: Opozita të përfshihet në grupin punues për ndryshimet kushtetuese

Kryeministri Dimitar Kovaçevski thotë se opozita duhet të pranojë pjesëmarrjen në grupin punues për ndryshimet kushtetuese. Sipas tij, faza e parë është formimi i një grupi pune ekspertësh, i cili do të koordinohet nga Ministria e Drejtësisë për përgatitjen e amendamenteve, pas së cilës do të ketë një diskutim i gjerë publik dhe më pas paralmentar në disa hapa, duke përfshirë dy të tretat dhe shumicën absolute.

Dimitar Kovaçevski, kryeministër

“Aktualisht po flasim për ndryshime kushtetuese, por asnjë nga qytetarët nuk e ka parë se si duken. Pra, faza e parë është që ato të shkruhen nga ekspertë. Nuk po flasim vetëm për përfshirjen e bullgarëve në Kushtetutë, por po flasim edhe për komunitete të tjera që kanë shprehur dëshirën të jenë pjesë e Kushtetutës sonë, në të cilën tashmë janë të përfshira edhe komitete të tjera”

Sipas kryeministrit, në grupin e punës do të përfshihen ekspertë të së drejtës kushtetuese dhe juristë, si dhe do të ftohen ekspertë nga partitë politike, përfshirë edhe ato të opozitës.

Dimitar Kovaçevski, kryeministër

“Unë besoj se opozita duhet ta pranojë këtë, edhe pse në të kaluarën është treguar se nuk duan të marrin pjesë në asgjë përveç bllokimit të Kuvendit. Megjithatë, mendoj se kësaj radhe duhet të marrin pjesë”

As përcaktimit të amendamenteve, sqaroi më tej Kovaçevski, ato do të vendosen në inspektimi dhe një debat të gjerë në shoqëri, mes akademikëve, komunitetit të biznesit, organizatave joqeveritare, mediave, qytetarëve, në mënyrë që të gjithë të shprehin mendimin e tyre.

Linda Ebibi /SHENJA/