UNICEF : “Viktimat fëmijë në Gaza, njollë në ndërgjegjen tonë”

UNICEF : “Viktimat fëmijë në Gaza, njollë në ndërgjegjen tonë”

Agjencia e Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) ka bërë thirrje për qasje të papenguar humanitare në Rripin e rrethuar të Gazës, ku 50 për qind e popullsisë është nën moshën 18 vjeç.

UNICEF-i ka denoncuar numrin në rritje të viktimave në Gaza, ku zyrtarët thonë se bombardimet izraelite kanë vrarë më shumë se 2 mijë të mitur.

Duke raportuar se 2.360 fëmijë janë vrarë në më pak se tri javë, UNICEF bëri thirrje për një armëpushim të menjëhershëm dhe qasje të qëndrueshme dhe të papenguar për ndihmën humanitare.

“5.364 fëmijë të tjerë në Gaza janë plagosur në sulmet e pandalshme”, ka shtuar UNICEF të martën.

Më shumë se 400 fëmijë raportohet se vriten ose plagosen çdo ditë në enklavën e rrethuar palestineze.
UNICEF ka njoftuar se 30 fëmijë u raportuan të jenë vrarë në sulmin e fundit në Izrael, ndërsa dhjetëra prej tyre janë ende në robëri brenda Gazës, pasi Hamasi mori peng rreth 220 njerëz.

“Vrasja dhe gjymtimi i fëmijëve, rrëmbimi i fëmijëve, sulmet në spitale dhe shkolla, dhe mohimi i qasjes humanitare përbëjnë shkelje të rënda të të drejtave të fëmijëve”, ka thënë Khodr. “UNICEF-i u bën thirrje urgjentisht të gjitha palëve që të bien dakord për një armëpushim, ta lejojnë qasjen humanitare dhe t’i lirojnë të gjitha pengjet. Edhe luftërat kanë rregulla. Civilët duhet të mbrohen, veçanërisht fëmijët, dhe duhet të bëhen të gjitha përpjekjet për t’i mbrojtur ata në të gjitha rrethanat”.

MARKETING