Të punësuarit e spitalit “8 Shtatori” nëser dalin në protesta

Të punësuarit e spitalit “8 Shtatori” nëser dalin në protesta
epa08462707 A medical staff in a protective mask walks outside of the city hospital 8-th September in Skopje, North Macedonia, 03 June 2020. A week ago the North Macedonian Government decided to drop the restrictive measures which were in place due to the coronavirus COVID-19 pandemic. According the official statistic in the last two days, North Macedonia have more newly infected people with COVID - 19 than all neighboring countries together. EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Një pjesë e të punësuarve në spitalin “8 Shtatori” të pakënaqur nga vonesa e pagave në shëndetësi, për shkak sistemit të hakuar në Fondin për Sigurim Shëndetësor.
Protesta do të mbahet nesër gjatë kohës së pauzës prej orën 13 deri në orën 13:30,
Tani më kanë kaluar dy javë që kur baza e FSSH-së është hakuar, dhe si pasojë nuk funksionojnë më tepër segmente nga sistemi, në mesin e tyre edhe për realizimin e pagesave të personelit mjekësorë, por edhe sëmundjeve tjera.
Punonjësit shëndetësor është e mundur që nesër të marrin rroga, pas paralajmërimit të kryeministrit Dimitar Kovaçevski se para do të sigurohen nga Thesari Qendror, ndërsa në momentin që do të kthehet në funksion sistemi, do të kthehen edhe këto para. /SHENJA/