SYRIZA: E dënojmë shkeljen e re të Marrëveshjes së Prespës nga z Mickoski

SYRIZA: E dënojmë shkeljen e re të Marrëveshjes së Prespës nga z Mickoski

SYRIZA dënon pa mëdyshje shkeljen e re të Marrëveshjes së Prespës nga kryetari i VMRO-DPMNE-së dhe mandatar për kryeministër i Republikës së Maqedonisë së Veriut, z. Mickoski, dhe i bën thirrje Qeverisë së Micotakisit që më në fund t’i ndërmarrë  veprimet e parapara, njoftuan nga partia opozitare greke, njoftoi korrespondentja e MIA-s nga Athina.

SYRIZA ka kujtuar se Marrëveshja e Prespës është pjesë e legjislacionit evropian dhe se pajtueshmëria me të është një kusht i domosdoshëm për integrimin e Maqedonisë së Veriut në Bashkimin Evropian. Gjithashtu, partia ka theksuar se shkeljet e vazhdueshme të kësaj marrëveshjeje mund të çojnë në sanksione sipas legjislacionit ndërkombëtar dhe amerikan të vitit 2021.

Partia ka akuzuar qeverinë e Mitsotakis për mungesë të veprimeve konkrete dhe për një politikë të jashtme të papërgjegjshme që ka shmangur përfshirjen aktive në zbatimin e marrëveshjes për të ruajtur ekuilibrat brendapartiakë. SYRIZA ka bërë thirrje për ndërkombëtarizimin e çështjes për të sjellë qeverinë e re të Maqedonisë së Veriut përpara përgjegjësive të saj ndaj bashkësisë ndërkombëtare.

MARKETING