Po rrjedhin afatet për formimin e qeverisë së re

Po rrjedhin afatet për formimin e qeverisë së re

Pasi mandatarin për formimin e qeverisë të enjten e mori mandatari Hristijan Mickoski, ndërsa natën e premte dhe të shtunë në Kuvend kaluan ndryshimet në Ligjin për riorganizimin e administratës shtetërore, po rrjedhin afatet për formimin e qeverisë së re.

Gjatë marrjes së mandatit, Mickoski njoftoi se qeveria e re do të formohet së shpejti dhe sipas pritjeve të tij do të formohet para afatit ligjor. Synimi kryesor i qeverisë, siç tha ai, do të jetë që të merret me reformat, të paralajmërojë ecurinë e gjërave në ekonomi, cikël të fortë investimesh, përmirësimin e kushteve në shëndetësi, arsim, bujqësi.

“Jam i bindur se në të ardhmen do ta ndryshojmë realitetin, do ta shndërrojmë Maqedoninë në një histori të suksesshme evropiane, një vend që do të jetë atdheu i të gjithë qytetarëve pa dallim etnie, përkatësie politike, një vend që do të jetë motiv dhe frymëzim për ata që janë larguar të kthehen”, tha Mickoski të enjten.
VMRO DPMNE ka zhvilluar bisedime me koalicionin VLEN dhe ZNAM për formimin e qeverisë. Dihet ndarja e departamenteve dhe ende nuk janë bërë të ditur zyrtarisht emrat.

Qeveria e re do të ketë 20 ministri, katër më shumë se më parë. Me ndryshimet në Ligjin për Administratën Shtetërore, të cilat kaluan në seancën parlamentare të premten në orët e vona të mbrëmjes, do të riorganizohen ministritë.

Ndryshimet parashikojnë që segmenti i punës t’i bashkohet Ministrisë së Ekonomisë dhe seksioni i energjisë, minierave dhe burimeve minerale do të jetë në kompetencë të Ministrisë së re të Energjisë.

Ministria aktuale e Punës dhe Politikës Sociale do të shndërrohet në Ministrinë e Politikës Sociale, Demografisë dhe Rinisë dhe kompetencat për turizmin do të jenë nën Ministrinë e re të Kulturës, e cila do të quhet Ministria e Kulturës dhe Turizmit.
Do të krijohet një Ministri për Transformimin Dixhital, e cila do të pasojë Ministrinë e mëparshme të Teknologjisë Informative dhe Administratës, si dhe Ministrinë e Sporteve.

Ndryshimet në Ligjin për organizimin e punës së administratës shtetërore u miratuan me shumicë prej dy të tretash dhe u votuan nga VMRO-DPMNE, VLEN dhe ZNAM, si dhe deputetët nga Fronti Evropian.

MARKETING