Në Gjykatën Penale vazhdoi gjykimi për rastin “Llaskarca”

Në Gjykatën Penale vazhdoi gjykimi për rastin “Llaskarca”

Me marrjen në pyetje të ekspertit Lupço Postolov, pjesë e ekipit që e përgatiti superekspertizën e aksidentit, në Gjykatën Themelore Penale-Shkup sot vazhdoi gjykimi për aksidentin e autobusit në Llaskarcë, ku humbën jetën 16 persona dhe rreth 30 u lënduan.

Postolov sot do të merret në pyetje nga avokati Lupço Micevski, mbrojtës i të akuzuarit të gjashtë – shoferit të autobusit.

Përveç Postolovit, në ekipin e ekspertëve që përgatitën superekspertizën e komunikacionit, janë edhe ekspertët Jakup Mamuti dhe Nevzat Zeqiri.

Superekspertiza e urdhëruar nga Gjykata në dhjetor të vitit 2021 është refuzuar nga fakultetet e vendit, me arsyetimin se ekspertët e tyre tashmë kanë marrë pjesë në ekspertizën e mëparshme, ose nuk janë kompetentë për të njëjtën. Pas refuzimit të fakulteteve, rasti u dërgua në Byronë për ekspertiza gjyqësore, i cili ka mundësi të formojë një ekip ekspertësh të licencuar për kryerjen e superekspertizës. Superekspertiza mbërriti më Gjykatën Penale në dhjetor. Më pas ka nisur fillimi formal i procesit pas së cilës ka filluar dëgjimi i ekspertëve që kanë përgatitur superekspertizën makinerike, ndërsa për momentin edhe i ekspertëve që e përgatitën superekspertizën e komunikacionit.

Të akuzuar në rastin e aksidentit në afërsi të Llaskarcës, që ndodhi më 13 shkurt 2019 janë Durmish Beluli, pronar i kompanisë “Durmo turs”, përgjegjësi për transportin në firmë, Remzi Miftari dhe shoferi i autobusit, Manoil Trifunovski, të cilët akuzohen për vepra të rënda penale kundër sigurisë së njerëzve dhe pronës në komunikacion. Ndërsa, tre të punësuarit në stacionin për kontroll teknik, Igor Gjorgjievski, Goran Dukovski dhe Janë Bovarski, akuzohen për bashkëpunim në të njëjtin krim.

Procesin gjyqësor për aksidentin që filloi në shtator të vitit 2019 e udhëheq gjyqtarja Diana Gruevska Ilievska, ndërsa përfaqësues i akuzës është prokurori publik, Darko Jakimovski.

MARKETING