NATO tërhiqet nga plani për fondin 100 miliardë dollarësh për Ukrainën

NATO tërhiqet nga plani për fondin 100 miliardë dollarësh për Ukrainën

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, po anulon planet për të krijuar një fond 5-vjeçar të ndihmës ushtarake për Ukrainën, pasi u përball me kundërshtime nga anëtarët e aleancës, dhe në vend të kësaj po u kërkon vendeve të vazhdojnë kontributet e tyre aktuale.

Sipas propozimit të ri, i cili mund të marrë mbështetjen e ministrave të mbrojtjes të NATO-s kur të mblidhen në Bruksel javën e ardhshme, aleatët do të angazhohen të shpenzojnë një total prej të paktën 40 miliardë eurosh në vit për ndihmën vdekjeprurëse dhe jo-vdekjeprurëse për Ukrainën.

Kjo do të ishte në përputhje me kontributet mesatare vjetore që nga pushtimi i Rusisë në 2022.

MARKETING