LSDM: Vendimi i Strasburgut është një fitore e drejtësisë, rastet vazhdojnë

LSDM: Vendimi i Strasburgut është një fitore e drejtësisë, rastet vazhdojnë

Me vendimin e Gjykatës Evropiane për të Drejtat e Njeriut në Strasburg, e cila konfirmoi se kërkesat e shtatë ish-zyrtarëve të VMRO-DPMNE-së janë të papranueshme, është arritur një fitore e madhe për drejtësinë, sundimin e ligjit dhe argumentet e Qeverisë, thonë nga LSDM.
“Vendimi i Gjykatës në Strasburg është i rëndësishëm sepse, ndër të tjera, nuk konstaton shkelje të të drejtave të njeriut në ndjekjen penale të anëtarëve nga ish-kryesia VMRO-së. Dështoi abolimi i paligjshëm i ish-presidentit Gjorge Ivanov.

VMRO-DPMNE humbi në Strasburg, dhe argumentet e shtetit për papranueshmërinë e kërkesave fituan dhe respektohen.

Tani, sistemi i pavarur gjyqësor ka përgjegjësi dhe detyrim ndaj qytetarëve dhe ligjit për të përfunduar të gjitha procedimet penale në pritje. Sundimi i ligjit, jo selektiviteti në procedurë mbeten prioritetet kryesore të LSDM-së në procesin e ndërtimit të një shoqërie të drejtë dhe të drejtë për të gjithë”, thuhet në komunikatë.