Gashi-Angellov: Është e nevojshme përmirësimi i klimës së marrëdhënieve në mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë

Gashi-Angellov: Është e nevojshme përmirësimi i klimës së marrëdhënieve në mes Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Afrim Gashi, sot realizoi takim me ambasadorin e Republikës së Bullgarisë në Shkup, Angel Angellov, ku është biseduar për marrëdhëniet ndërmjet dy vendeve dhe mundësitë për avancimin e bashkëpunimit në të gjitha fusha, njoftojnë nga shtypi i Kuvendit.

“Në takim ambasadori bullgar Angellov iu referua zgjedhjeve të ardhshme parlamentare në Bullgari, si dhe zgjedhjeve për Parlamentin Evropian. Ai shprehu besimin se parlamentet e sapozgjedhura në Maqedoninë e Veriut dhe Bullgarinë do të krijojnë komunikim të mirë dhe intensiv, veçanërisht përmes grupeve parlamentare të bashkëpunimit.
Të dy bashkëbiseduesit u pajtuan se është e nevojshme të përmirësohet vazhdimisht klima e marrëdhënieve ndërmjet Maqedonisë së Veriut dhe Bullgarisë, si vende fqinje që janë të përkushtuara për bashkëpunim të vazhdueshëm”, thuhet në njoftim.

closevolume_off
Bashkëbiseduesit, shtojnë nga atje, shkëmbyen mendime edhe për bashkëpunimin mes dy vendeve në kuadër të NATO-s, si dhe për perspektivat evropiane të vendit tonë në periudhën e ardhshme.

MARKETING