Donald Trump thotë se mund t’i japë fund luftës në Ukrainë “brenda një dite”

Donald Trump thotë se mund t’i japë fund luftës në Ukrainë “brenda një dite”

Donald Trump të shtunën mbrëma tha se ai duhet të zgjidhet përsëri president i SHBA në 2024 për siç ka thënë “që të shmangej një Luftë e Tretë Botërore”.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, ish-presidenti tha se Amerika duhet të ndalojë së shpenzuari miliarda dollarë për mbrojtjen e Ukrainës, se ai do t’i jepte fund luftës në “një ditë” nëse zgjidhej dhe kërkoi që aleatët e NATO-s të paguajnë më shumë për koston e konfliktit.

Në një fjalim maratonë që zgjati një orë e 45 minuta në Konferencën vjetore të Veprimit Politik Konservator (CPAC), Trump shmangi përsëritjen e pretendimeve të tij të mëparshme se zgjedhjet e vitit 2020 ishin “vjedhur”.

Trump tha: “Ne do të kemi Luftën e Tretë Botërore nëse diçka nuk ndodh shpejt. Unë jam i vetmi kandidat që mund ta bëjë këtë premtim – Unë do të parandaloj Luftën e Tretë Botërore”.

Trump foli në një sallë të mbushur plot në një qendër konferencash në Maryland, pak jashtë Uashingtonit.

Ai pati një pritje të entuziazmuar dhe u ndërpre me thirrjet “Edhe katër vjet”.
youtube.com/watch?v=gNf-kl6xrYY