Bytyqi: Kompanitë nuk duhet të jenë një nga arsyet që kriza të jetë edhe më e madhe

Bytyqi: Kompanitë nuk duhet të jenë një nga arsyet që kriza të jetë edhe më e madhe

 Në kohë krize, kompanitë nuk duhet të jenë një nga arsyet që kriza të jetë edhe më e madhe. Sjelljet joetike sjellin pasoja më të mëdha që mund të mos i shohim menjëherë, por nesër do të jetë vonë, theksoi sot zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike Fatmir Bytyqi. Ai tregoi se po tentohet të dëshmohet se ka marrëveshje për çmimet në disa sektorë.

Zëvendëskryeministri theksoi se kjo është pikërisht një nga arsyet pse 52 për qind e të rinjve ikin nga rajoni i Ballkanit Perëndimor.

“Sjellja joetike na bën të paaftë për të mbajtur të rinjtë. Në ngjarjen e sotme po flasim për mundësitë për të rinjtë dhe, ndërsa ana tjetër përballemi me lloj-lloj sjelljesh joetike të kujtdo dhe për këtë arsye lind pyetja se si t’i bindim të qëndrojnë dhe t’u themi se po krijojmë të mundësi të reja. Ne kemi provuar të gjitha opsionet e çmimeve të produkteve. Unë vij nga sektori i biznesit që punon për fitim, por përveç fitimit ka edhe etikë dhe moral. Prandaj dje shkova në Komisionin për Mbrojtjen e Konkurrencës dhe bisedova me ta për të nisur iniciativa në disa sektorë për të parë nëse mund të vërtetojmë se ka marrëveshje të fshehtë për atë që po ndodh me çmimet”, tha Bytyqi në përgjigje të pyetjes së një gazetari gjatë pauzës së Forumit Rajonal për Sipërmarrje Sociale organizuar nga Zyra Rajonale për Bashkëpunim Rinor – RIKO.

Ai theksoi se për shkak të inflacionit, çmimet në bursat botërore janë rritur për një të katërtën më pak se në vend.

Në vendin tonë, siç tha ai, problemet më të mëdha me çmimet janë në segmentin e konsumit të madh, që lidhet drejtpërdrejt me produktet ushqimore bazë. Prandaj ai theksoi se shërbimet e inspektimit duhet të forcohen me profesionistë që do të jenë gjatë gjithë kohës në terren dhe do të monitorojnë sjelljen në kompani, banka dhe në të gjitha segmentet e shoqërisë.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif