BE miraton marrëveshjen e grurit me Ukrainën pas ndalimit të importit nga pesë vende anëtare

BE miraton marrëveshjen e grurit me Ukrainën pas ndalimit të importit nga pesë vende anëtare

Pas dy javësh negociata intensive, Brukseli ka njoftuar një marrëveshje për drithërat e Ukrainës që thotë se mbron ekonominë e Ukrainës dhe jetesën e fermerëve të BE-së.

Komisioni Europian njoftoi të premten se kishte arritur një marrëveshje me pesë shtete të BE-së, përfshirë Poloninë dhe Hungarinë, për të garantuar transportimin e drithërave ukrainase, pas ndalimeve të importit të vendosura nga këto vende dhe të konsideruara “të papranueshme” nga Brukseli.

Polonia, e ndjekur shpejt nga Hungaria, Sllovakia dhe Bullgaria, ndaloi drithërat dhe produkte të tjera bujqësore të importuara nga Ukraina në mes të prillit, duke thënë se donte të mbronte fermerët e saj.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif