đŸŽ„ Shkup: Shembull i mirĂ« pĂ«r tĂ« ndihmuar TurqinĂ« dhe SirinĂ«

đŸŽ„ Shkup: Shembull i mirĂ« pĂ«r tĂ« ndihmuar TurqinĂ« dhe SirinĂ«

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut kanë vazhduar të solidarizohen me popullatën turke dhe atë siriane pas tërmeteve shkatërruese. Ekipi Televizionit Shenja vizitoi dy pika ku bëhet, grumbullimi i rrobave, batanije, parave dhe gjithçka tjetër që është e nevojshme për një familje.

Me vetĂ« iniciativĂ«, aktivete tĂ« njejta kanĂ« organizuar edhe disa shokĂ« nĂ« ÇarshinĂ« e Shkupit, tĂ« cilĂ«t po ashtu njoftojnĂ« se interesimi Ă«shtĂ« i madh, i atyre qĂ« janĂ« duke ofruar ndihmĂ«.

NjĂ« shembull i mirĂ« tĂ« gjithĂ« qĂ« dĂ«shirojnĂ« tĂ« solidarizohen me popullin turk dhe atĂ« sirian Ă«shtĂ« edhe Muharem Halimi, i cili me karrocĂ«n e tij, nxjerrĂ« kafshatĂ«n e bukĂ«s, por ai ka vendosur qĂ«, pĂ«r tĂ« gjithĂ« ata tĂ« cilĂ«t dĂ«shirojnĂ« tĂ« dhurojnĂ« ndihma dhe duke pasur parasyssh se nĂ« Çarshi tĂ« Shkupit Ă«shtĂ« e pamundur tĂ« futet vetura, ai ka vendosur qĂ« me karrocĂ«n e tij, transportin tĂ« bĂ«nĂ« falas tĂ« pĂ«r tĂ« gjithĂ« ata qĂ« dĂ«shirojnĂ« tĂ« dĂ«rgojnĂ« ndihma.

MUHAREM HALIMI-QYTETAR

“Kisha pasĂ« dĂ«shirĂ« tĂ« gjithĂ« muslimanĂ«t qĂ« janĂ« kĂ«tu nĂ« Maqedoni tĂ« Veriut, sa mĂ« tepĂ«r me ndihmu aq mĂ« mirĂ« do tĂ« jetĂ«, sepse mundet e njejta gjĂ« me ndodh edhe tek ne. Transportin falas e kam bĂ«rĂ« pĂ«r hirĂ« tĂ« Zotit. KanĂ« pru shumĂ«, por edhe kto djemtĂ« janĂ« aktivĂ«, kanĂ« punuar vullnetarisht, sa kanĂ« pasur mundĂ«si kanĂ« pru, kanĂ« dhuru edhe pare edhe rroba, mĂ« herĂ«t une i sjella dy turre. Pronari dĂ«shiron tĂ« mĂ« paguajĂ«, por unĂ« nuk ja mora, i thash un atĂ« e bĂ«jĂ« pĂ«r Allah”.