Ziberi: Secili ka të drejtë të jetojë një jetë normale

Ziberi: Secili ka të drejtë të jetojë një jetë normale

Dispozitat e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut nuk janë thjesht fjalë të shtypura, ato janë drejtime për lëvizjen e shoqërive. Çdokush ka të drejtë të jetojë një jetë normale, tha Avokati i Popullit Naser Ziberi me rastin e 10 dhjetorit, Ditës së Lirive dhe të Drejtave të Njeriut.

“Në vitin në të cilin ne përkujtojmë 75-vjetorin e miratimit të Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, një dokument që ishte i pashmangshëm pas traumës më të madhe të përjetuar nga bota, Luftës së Dytë Botërore, dua të bëj një apel, një mesazh për të gjithë aktorët e shoqërisë.
Dispozitat e kësaj Deklarate nuk janë thjesht fjalë të shtypura. Këto janë drejtimet për lëvizjen e shoqërive.
Bëni çdo përpjekje për të zbatuar çdo fjalë që shkruani në jetën tuaj të përditshme”, thotë Zyberi.
Shteti, shton ai, ekziston për hir të qytetarëve dhe jo e kundërta.

“Prandaj, në çdo rast, çdo qytetar, pavarësisht nga kombësia e tij, nga ngjyra e lëkurës, nga gjuha që flet dhe kush ju drejtohet, dëgjojeni, përkushtohuni dhe mundësoni që të arrijë qëllimin e tij me Kushtetutë dhe e drejta e garantuar me ligj.

Bëhet fjalë për jetë njerëzore, fate dhe askush nuk ka të drejtë të luajë me to”, shton Ziberi.

MARKETING