Zaev-Tsipras: Është shqetësuese rritja e populizmit nacionalist

Zaev-Tsipras: Është shqetësuese rritja e populizmit nacionalist

Ish-kryeministri grek Alexis Tsipras ka biseduar në telefon me ish-kryeministrin e Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, për të diskutuar mbi zhvillimet e fundit politike në Maqedoninë e Veriut, raporton “Kathimerini”.

Burime pranë Tsipras i thanë gazetës se ish-udhëheqësit theksuan rëndësinë e ruajtjes së Marrëveshjes së Prespës 2018 dhe vazhdimit të bashkëpunimit midis vendeve të tyre, veçanërisht përpjekjet e Maqedonisë së Veriut për t’u bashkuar me Bashkimin Evropian dhe stabilitetin e rajonit të Ballkanit Perëndimor.

Ata kanë ngritur shqetësime për rritjen e populizmit nacionalist nga të dyja palët, duke e cilësuar atë si hipokrit dhe të rrezikshëm.

Dy politikanët ranë dakord të vazhdojnë me iniciativat që synojnë ruajtjen e paqes, ruajtjen e Marrëveshjes së Prespës dhe inkurajimin e marrëdhënieve më të ngushta mes qytetarëve të Greqisë dhe Maqedonisë së Veriut.

MARKETING