Ushtria ruse humbi 2600 tanke gjatë pushtimit të Ukrainës

Ushtria ruse humbi 2600 tanke gjatë pushtimit të Ukrainës

Në raportin e fundit ditor nga fronti ukrainas, Ministria e Mbrojtjes së Mbretërisë së Bashkuar vlerëson se forcat tokësore ruse kanë humbur 2600 tanke që nga fillimi i luftës me Ukrainën.

“Nga 24 shkurt 2022 deri më 25 janar 2024, Forcat Tokësore Ruse (RGF) ka të ngjarë të humbasin afërsisht 2600 tanke kryesore luftarake (MBT) dhe 4900 automjete të tjera të blinduara luftarake (ACV) në Ukrainë”, thuhet në raport.

Ata pretendojnë se ushtria ruse ka humbur 40 për qind më shumë të transportueve të personelit të blinduar në vitin 2023 sesa në 2022.

“Ka shumë të ngjarë që ulja e shkallës së konsumimit të automjeteve të blinduara të jetë për shkak të natyrës gjithnjë e më pozicionale të konfliktit në vitin 2023 dhe për shkak se Rusia kaloi një pjesë të konsiderueshme të vitit në një pozicion mbrojtës”, tha ai.

Ata theksojnë se që nga fillimi i tetorit i vitit 2023, Rusia ka qenë në ofensivë në lindje të Ukrainës.

“Gjatë kësaj periudhe, humbjet e automjeteve të blinduara ruse u rritën dhe ushtria ruse ndoshta humbi deri në 365 tanke dhe 700 automjete të blinduara luftarake, por bëri vetëm përfitime të vogla territoriale”, vlerësuan britanikët.

Megjithatë, autorët e raportit theksojnë se rusët mund të prodhojnë 100 tanke në muaj, gjë që u lejon atyre të ruajnë kapacitetet e tyre në front dhe të vazhdojnë nivelin aktual të aktiviteteve sulmuese. /Telegrafi/

MARKETING