Rusia njofton ndalimin e dhjetëra mediave të BE-së në shenjë hakmarrjeje

Rusia njofton ndalimin e dhjetëra mediave të BE-së në shenjë hakmarrjeje

Moska ka njoftuar se po ndalon hyrjen brenda Rusisë në transmetimet e dhjetëra mediave të BE-së, si një veprim hakmarrës pas një ndalimi të ngjashëm të BE-së për disa firma mediatike ruse.

Në maj, Bashkimi Evropian tha se po pezullonte shpërndarjen e katër mediave ruse – Zëri i Evropës, agjencia e lajmeve RIA dhe gazetat Izvestia dhe Rossiyskaya Gazeta.

Ai tha se ata po përhapnin dhe mbështesnin “propagandën ruse dhe luftën e agresionit kundër Ukrainës”.

Sot, Ministria e Jashtme ruse ka reaguar duke publikuar një listë me 81 media nga 25 shtete anëtare të BE-së, transmetimet e të cilave nuk do të jenë më të disponueshme brenda Rusisë.

Moska nga ana e saj i ka akuzuar këto media për “shpërndarje sistematike të informacionit të pasaktë” në lidhje me luftën.

Ndër mediat e ndaluara janë transmetuesit italianë Rai dhe La7 dhe gazetat La Repubblica dhe La Stampa.

Ministria e Jashtme italiane e ka dënuar vendimin, duke e quajtur të pajustifikuar masën kundër raportimit “objektiv dhe të paanshëm”.

MARKETING