Qytetarët e Maqedonisë së Veriut mund të nxjerrin dokumentet personale pa termin

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut mund të nxjerrin dokumentet personale pa termin

Në dhjetë ditët e ardhshme do të vendosen të jenë të hapura dhjetë vende pune për të nxjerrjen e dokumentit personal, qytetarët do të mund të paraqiten edhe pa u paraqitur për termin, deklaroi dje Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski.
Vendet e reja do të jenë të vendosura në Shkup. Ai tha, kjo bëhet me qëllim që arrihet afati i caktuar për ndryshimin e të gjithë dokumentet personale në të cilën do të vendoset një emër i ri i emri kushtetues i shtetit Republika e Maqedonisë së Veriut.

“Deri tani sipas evidentimin tonë rreth 1 milion qytetarë kanë dokumente me emrin e ri të shtetit”, tha Spasovski

Ai theksoi se një nga problemet me të cilat ballafaqohen është se edhe 70 përqind e termineve të parapara nuk respektohen, pra qytetarët nuk vijnë në orarin e caktuar dhe më pas telefonojnë sërish në numrin e telefonit për të marrë termin të ri.
Spasovski theksoi se nuk do të ketë sanksione për ata që nuk i ndërrojnë dokumentet personale me kohë.

MARKETING