Qeveria për statusin e specialistëve privatë vendos pas zgjedhjeve

Qeveria për statusin e specialistëve privatë vendos pas zgjedhjeve

Studentët privatë vazhdojnë grevën për të kërkuar kushte më të mira dhe siguri për punën e tyre. Rreth 400 prej tyre janë në grevë të përgjithshme për dy ditë me radhë, duke insistuar për kompensim mujor më të lartë, sigurim shëndetësor dhe zgjidhjen e statusit të papunëve.

“Ne sugjeruam nga ana jonë që nëse problemi është në periudhën parazgjedhore dhe funksionon një qeveri teknike, Ministria e Shëndetësisë të kërkojë mendim nga Komisioni Kundër Korrupsionit dhe Komisioni Shtetëror i Zgjedhjeve”, thanë specialistët pas takimit.

Ministri Ilir Demiri ka akuzuar grevën si një veprim me sfond politik, duke pretenduar se kërkesat janë bërë para zgjedhjeve dhe duke i shtyrë përgjegjësitë për zgjidhjen e tyre tek qeveria e ardhshme.

Megjithatë, specialistët e privatë mohojnë këtë vlerësim, duke argumentuar se kërkesat e tyre janë përcjellë në mënyrë të qartë për një kohë të gjatë dhe nuk janë pranuar nga qeveritë e mëparshme.

Në këtë kohë tensioni vazhdon të rritet, ndërsa specialistët në trajnim vazhdojnë grevën, duke insistuar se vendimi i qeverisë nuk përmbush asnjë nga kërkesat e tyre.

 

MARKETING