Polonia mund ta furnizojë Ukrainën me avionë luftarakë brenda javësh

Polonia mund ta furnizojë Ukrainën me avionë luftarakë brenda javësh
FILE - Two Polish Air Force Russian made Mig 29's fly above and below two Polish Air Force U.S. made F-16's fighter jets during the Air Show in Radom, Poland, on Aug. 27, 2011. In a private video call with American lawmakers over the weekend, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy made a “desperate” plea to the United States to help Kyiv get more warplanes to fight Russia's invasion and retain control of its airspace. (AP Photo/Alik Keplicz, File)

Polonia ka thënë këtë mëngjes se mund ta furnizojë Ukrainën me avionë luftarakë MiG në katër deri në gjashtë javët e ardhshme, ka njoftuar kryeministri polak Mateusz Morawiecki.

Ukraina ka kërkuar avionë, kryesisht F-16 Fighting Falcons, për muaj të tërë, duke argumentuar se dispozita mund të prishë ekuilibrin në luftën me Rusinë.

Deri më tani, aleatët perëndimorë kanë refuzuar ta furnizojnë Ukrainën me avionë luftarakë. ShBA-ja dhe Mbretëria e Bashkuar sugjerojnë se çështja është jashtë diskutimit për momentin.