Petrovska: Kërcënimet me të cilat përballemi janë dinamike dhe të shpejta

Petrovska: Kërcënimet me të cilat përballemi janë dinamike dhe të shpejta

Ministrja e mbrojtjes Sllavjanka Petrovska tha se përgjegjësia e tyre është që sot të vazhdojmë të mbështesim rrugën e vendeve të tjera aspirantë nga rajoni drejt perspektivës evropiane dhe euroatlantike dhe të ofrojmë një drejtim të qartë në zhvillimin e një ndërveprimi më të fortë të sigurisë dhe mbrojtjes, të aftë për t’iu përgjigjur sfidave të reja që shfaqen mbi rajonin tonë dhe më gjerë.

Në hapjen e sotme të takimit jubilar të 20-të Ministror të SHBA-së, ministrja Petrovska theksoi, Karta e Adriatikut po mbahet në Shkup, në dy dekadat e fundit siç tha ajo, karta është dëshmuar të jetë mekanizëm i suksesshëm për bashkëpunim ndërmjet shteteve anëtare.

“Me këtë frymë duhet të ecim përpara dhe kështu kjo Kartë mbetet simbol i besimit, prosperitetit dhe kompleksitetit të të gjitha vendeve anëtare të saj, si dhe të komunitetit rajonal”, theksoi ministri.

MARKETING