Pendarovski është kundër rritjes së pagave për funksionarët

Pendarovski është kundër rritjes së pagave për funksionarët

Presidenti i RMV-së, Stevo Pendarovski nuk ka marrë pagë me rritjen e paraparë për funksionarët.

Presidenti përsëriti qëndrimin e tij se është kundër rritjes së pagave të funksionarëve në kohë krize.

“Vendimi i Gjykatës Kushtetuese duhet të respektohet sepse mosrespektimi i Kushtetutës është vepër penale. Megjithatë, bëra thirrje edhe në deklaratën time të parë, Qeveria duhet të bëjë gjithçka që është në fuqinë e saj dhe kompetencë, ndërsa kompetenca, rroga e funksionarëve, nga unë deri në vetëqeverisjen lokale të mbeten në atë nivel që janë tani me ndryshimin e koeficienteve, mesatares… përndryshe mund të dalim para syve të qytetarëve dhe tu themi se ne në këtë situatë të vështirë, kur ngrijmë çmimet e produkteve bazë të jetës, ne i rrisim pagat”, tha Pendarovski.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif