OKB: Izraeli po shkatërron sistemin ushqimor të Gazës

OKB: Izraeli po shkatërron sistemin ushqimor të Gazës

Raportuesi Special i OKB-së për të drejtën për ushqim, Michael Fakhri, tha se Izraeli po shkatërron sistemin ushqimor të Gazës, në një postim në X të hënën.

“Është e paprecedentë të bësh një popullsi të tërë civile të vuajë nga uria. Izraeli po shkatërron sistemin ushqimor të Gazës. Izraeli po imponon qëllimisht një shkallë të lartë sëmundjesh, kequshqyerje, dehidrim + uri duke shkatërruar infrastrukturën civile,” tha Fakhri.

Rrethimi i Gazës nga Izraeli ka shkatërruar një pjesë të territorit, ka reduktuar furnizimet me ushqim, karburant dhe ujë dhe ka shkatërruar sistemin mjekësor të enklavës.
Më shumë se 1.9 milionë palestinezë janë zhvendosur me forcë, shumë herë, sipas agjencisë së OKB-së për refugjatët palestinezë.

MARKETING