Një grup i ri dokumentesh “sekrete” u gjetën në shtëpinë e Biden

Një grup i ri dokumentesh “sekrete” u gjetën në shtëpinë e Biden

Hetuesit e FBI-së gjetën dokumente të reja të klasifikuara në shtëpinë e presidentit amerikan Joe Biden në Wilmington, Delaware.

Lajmi u bë i ditur nga multimediali amerikan “CNN”, duke iu referuar fjalëve të avokatit të presidentit amerikan, Bob Bauer.

Avokati i Biden tha se gjatë një kontrolli që zgjati 13 orë të premten, Departamenti Amerikan i Drejtësisë zbuloi gjashtë dokumente të shënuara “sekret” dhe materiale të ngjashme.

Vihet re se dokumentet e gjetura i referohen kohës së punës së Biden në Senat dhe në postin e zëvendës presidentit.
Hetuesit gjithashtu sekuestruan shënimet personale të Bidenit të shkruara me dorë nga ato kohë për studime të mëtejshme.

Siç raporton CNN, FBI-ja kontrolloi rezidencën e presidentit amerikan me pëlqimin e avokatëve të tij dhe në praninë e tyre. Vetë Biden dhe gruaja e tij Jill nuk ishin të pranishëm gjatë kontrollit.
Në janar, avokatët e Shtëpisë së Bardhë zbuluan një grup dokumentesh të klasifikuara në shtëpinë e Joe Biden në Delaware, përveç dokumenteve të vjetra të gjetura në grupin e ekspertëve të ekipit Biden në Washington.

Prokurori i Përgjithshëm i SHBA-ve, Merrick Garland emëroi këshilltarin special Robert Goure për të hetuar trajtimin e dokumenteve të klasifikuara nga Biden.

MARKETING