Netanyahu mbyll përkohësisht “Al Jazeera” në Izrael

Netanyahu mbyll përkohësisht “Al Jazeera” në Izrael

Parlamenti i Izraelit miratoi të hënën një ligj që do t’i lejonte qeverisë të mbyllte përkohësisht rrjetin e lajmeve Al Jazeera në Izrael.

Ligji i jep kryeministrit dhe ministrit të komunikimeve autoritetin për të urdhëruar mbylljen e rrjeteve të huaja që veprojnë përkohësisht në Izrael, të cilat konsiderohen si një kërcënim për sigurinë kombëtare.

Kryeministri i Izraelit Benjamin Netanyahu tha se ai synon “të veprojë menjëherë në përputhje me ligjin e ri për të ndaluar aktivitetin e kanalit”, sipas një postimi në X.

MARKETING