NASA reagon pasi anija kozmike bëri historinë me uljen në Hënë: Kërkim i madh dhe i guximshëm

NASA reagon pasi anija kozmike bëri historinë me uljen në Hënë: Kërkim i madh dhe i guximshëm

Një anije kozmike e ndërtuar dhe e dërguar nga një kompani private me bazë në Teksas u ul pranë polit jugor të Hënës të enjten. Kjo është ulja e parë e SHBA në sipërfaqen hënore në më shumë se gjysmë shekulli dhe e para e arritur ndonjëherë tërësisht nga sektori privat.

NASA postoi një reagim ndaj misionit të Hënës në mediat sociale, duke thënë “Porosia juaj u dorëzua … në Hënë!”

Administratori i NASA-s, Bill Nelson, shtoi gjatë transmetimit në internet: “Sot për herë të parë në më shumë se gjysmë shekulli, SHBA është kthyer në Hënë”.

“Sot është një ditë që tregon fuqinë dhe premtimin e partneriteteve tregtare të NASA-s”, shtoi ai.

“Urime për të gjithë ata që janë përfshirë në këtë kërkim të madh dhe të guximshëm.”

MARKETING