“Mund t’ju ndihmoj me VAR”, Negriera iu ofrua Barcelonës në vitin 2020

“Mund t’ju ndihmoj me VAR”, Negriera iu ofrua Barcelonës në vitin 2020

Mediumi i njohur evropian El Mundo vazhdon të ofrojë informacion mbi të ashtuquajturin ‘rasti Negreira’, pagesat që klubi i Barcelonës ka bërë për gati dy dekada drejt nënpresidentit të Komitetit Teknik të Gjyqtarëve, Jose Maria Enriquez Negreira.

Me këtë rast, është një mesazh i dërguar nga Negreira në vitin 2020, kur vendimi për ndërprerjen e bashkëpunimit të tyre ishte marrë tashmë dy vite më parë.

“Unë mund t’ju ndihmoj me VAR, do të ishte më mirë me mua”, i propozoi Enriquez Negreira klubit në atë sezon të ndalur nga coronavirusi dhe i cili u vendos në një fund sprint në të cilin Real Madrid doli fitues.

Barcelona u ankua për paraqitjet e VAR-it në atë sezon dhe aty erdhi oferta nga ish-zëvendëspresidenti i CTA.

“Nëse jeni të interesuar, na kontaktoni”, thotë El Mundo, që ishte fjalia përfundimtare e ofertës që i erdhi klubit. Sipas këtyre informacioneve, mesazhet e vazhdueshme me kërcënime i kishin ngopur drejtuesit e Barcelonës, të cilët e shpërfillën propozimin.

Prokuroria denoncon Barcelonën për korrupsion të vazhdueshëm

Këtë të martë u bë e ditur se Prokuroria ka vendosur të denoncojë Barcelonën për korrupsion të vazhdueshëm në sport për shkak të pagesave ndaj Jose Maria Enriquez Negreira..

Ankesa do të tregojë klubin si përgjegjës për krimin dhe gjithashtu ish-presidentin Josep Maria Bartomeu.

Prokuroria do të akuzojë klubin e Barcelonës për korrupsion në biznes, një krim që hyri në fuqi me reformën penale të vitit 2010 dhe që përfshin mashtrime në fushën sportive dhe ankesa tani do të shkojë në një gjykatë të Barcelonës pasi të mbledhë konkluzionet në të cilat agjentët gjatë hetimeve kanë mbërritur dhe të Trupave të Policisë Kombëtare.