Mickoski: Mbulimi i importeve me eksporte në vitin 2022 është më i ulëti në 8 vitet e fundit

Mickoski: Mbulimi i importeve me eksporte në vitin 2022 është më i ulëti në 8 vitet e fundit

Shkëmbimi i mallrave me vendet e huaja, mbulimi i importeve me eksporte në vitin 2022 është më i ulëti në tetë vitet e fundit, shkruan personi i parë i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski, duke iu referuar të dhënave të Entit Shtetëror të Statistikave.

Paaftësia, përveçse një karakteristikë madhore, është ngjitëse për këtë qeveri, e shoqëruar nga kriminaliteti i shfrenuar.

Ata kanë dy qëllime të përbashkëta, pasurimin personal dhe shkatërrimin e vetëdijshëm të institucioneve të Maqedonisë. Së shpejti nga sot do të ketë përgjegjësi për krime dhe keqpërdorime. Duhen zgjedhje që Maqedonia të ecë përpara”, thotë Mickoski.

 

Tabelë:

“Cilat janë shifrat e mbulimit të importeve me eksporte?

2015 – 70.2%

2016 – 70.9%

2017 – 73.4%

2018 – 76.5%

2019 – 76.2%

2020 – 76.1%

2021 – 71.8%

2022 – 68.4%