Macron: Po bëjmë të pamundurën për t’i dhënë fund luftës

Macron: Po bëjmë të pamundurën për t’i dhënë fund luftës

Pas përfundimit të takimit, presidenti francez Emmanuel Macron dhe kryeministri Rishi Sunak po mbajnë një konferencë për shtyp.
Macron tha se Franca dhe Britania e Madhe “po bëjnë gjithçka” në mënyrë që lufta të mos përhapet në vende të tjera të botës.

“Ne duhet të gjejmë një zgjidhj për këtë,” tha ai.

Udhëheqësi francez theksoi se vendi i tij dëshiron të punojë së bashku me Britaninë në mënyrë që “të zhvillojë një strategji të përbashkët”, duke përfshirë edhe bashkëpunimin energjetik.