Kanadaja do t’i japë Ukrainës 482 milionë dollarë ndihmë ushtarake

Kanadaja do t’i japë Ukrainës 482 milionë dollarë ndihmë ushtarake

Kanadaja do t’i japë Ukrainës 482 milionë dollarë ndihmë ushtarake për Ukrainën gjatë tre viteve të ardhshme.

Lajmin e dha kryeministri Justin Trudeau para parlamentit kanadez të premten në praninë e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky.

Udhëheqësi ukrainas mbajti fjalimin e tij duke falënderuar kryeministrin dhe qeverinë kanadeze për mbështetjen e dhënë.

“Mbështetja kanadeze për Ukrainën me armë dhe pajisje na ka lejuar të shpëtojmë mijëra jetë,” tha ai.

“Udhëheqja e Kanadasë në sanksionet kundër Rusisë për këtë luftë dhe terror me të vërtetë inkurajoi të tjerët në botë që të ndiqnin drejtimin tuaj.”, shtoi lideri ukrainas.

MARKETING