Hovenier: Habitem me ata që s’e kanë parë dhe po e komentojnë draft-statutin e Asociacionit

Hovenier: Habitem me ata që s’e kanë parë dhe po e komentojnë draft-statutin e Asociacionit

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë, Jeffrey Hovenier, ka thënë se është i habitur me numrin e njerëzve që po e komentojnë draft-statutin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe dhe që ende nuk e kanë parë atë.

Në një konferencë për media, ai ka theksuar se ky draft-statut nuk ngërthen në vete një autonomi apo kompetenca ekzekutive, raporton Klan Kosova.

“Së pari jam abuzuar nga numri i njerëzve që po e interpretojnë draft-statutin që nuk e kanë parë. Ky është një trik shumë mbresëlënës. Në fund të ditës ata që nuk e kanë parë, nuk kanë shumë bazë për të folur rreth tij”, ka thënë Hovenier.

“ShBA-ja beson fuqishëm që Asociacioni duhet të jetë në përputhje me Kushtetutën e Kosovës, duhet të jetë në përputhje me vendimin e Gjykatës Kushtetuese, nuk duhet të ketë ndonjë autoritet ekzekutiv. Unë nuk e shoh se si keni një autonomi në këto rrethana. Ne besojmë se ky draft-statut është në përputhje me këto kritere që unë i përmenda”, ka shtuar ambasadori amerikan.

Në fund ai sërish ka theksuar se është Gjykata Kushtetuese ajo që në fund mund ta bëjë vlerësimin e plotë të draft-statutit të Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe para se ai të hyjë në fuqi.

MARKETING