Grkovska: Për të përballuar me sukses korrupsionin duhet të përdoren të gjithë mekanizmat rajonalë

Grkovska: Për të përballuar me sukses korrupsionin duhet të përdoren të gjithë mekanizmat rajonalë

Zëvendëskryeministrja Sllavica Grkovska në një intervistë theksoi rëndësinë e bashkëpunimit rajonal në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar në rajonin tonë. Duke folur për Iniciativën Rajonale Kundër Korrupsionit, Grkovska theksoi nevojën për forcimin e këtij bashkëpunimi përballë një sfide të tillë komplekse. Në veçanti, ajo u ndal në themelimin e Forumit të Grave Lidere për qeverisje të mirë dhe antikorrupsion, një hap drejtësues për të mbështetur dhe përmirësuar pjesëmarrjen e grave në luftën kundër korrupsionit.

Duke u bazuar në historinë e përbashkët dhe ngjashmërinë në mentalitetin e vendeve të rajonit, zëvendëskryeministrja theksoi rëndësinë e përdorimit të të gjithë mekanizmave të mundshëm për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar. Në këtë drejtim, ajo njoftoi ngritjen e Rajonit të Akademisë për Qeverisje të Mirë, një nismë që synon të koordinojë përpjekjet dhe të forcojë kapacitetet për luftën kundër korrupsionit në nivel rajonal.

Një person nga Ohri ka sulmuar një punonjës të Shërbimit të UrgjencësDeri në 400 ushtarë gjermanë pritet t’i bashkohen KFOR-itKjo uebfaqe e frikshme zbulon gjithçka që di interneti për juArion publikon këngën e re të titulluar “Loyalty”​KFOR-i në patrullim përgjatë kufirit Kosovë-Serbi
Grkovska gjithashtu u ndal në sukseset e Qeverisë në përmirësimin e transparencës së institucioneve, duke theksuar se transparenca është një mjet kyç për rritjen e besimit tek institucionet qeveritare. Megjithë besimin e ulët në sistemin gjyqësor, ajo nënvizoi nevojën për pavarësi dhe saktësi në veprimet e prokurorëve dhe gjyqtarëve për të luftuar korrupsionin në politikën dhe biznesin e lartë.

“Guximi i vërtetë është t’i përmbahesh saktësisht ligjit dhe të veprosh në mënyrë të paanshme kur bëhet fjalë për raste korruptive nga politika dhe biznesi i lartë,” tha Grkovska

MARKETING