Gjermania merr vendimin, heq edhe kufizimin e fundit ndaj COVID 19

Gjermania merr vendimin, heq edhe kufizimin e fundit ndaj COVID 19

Gjermania së shpejti do të heqë përdorimin e maskave në trenat dhe autobusët në distanca të gjata, një nga kufizimet e fundit të mbetura të vendit për COVID-19, tha të premten ministri i shëndetësisë.

Mandati do të hiqet më 2 shkurt, njoftoi në Berlin Ministri i Shëndetësisë Karl Lauterbach. Vende të tjera evropiane tashmë kanë hequr mandatet e maskave në transportin publik dhe Lauterbach u përball me presion në rritje për të ndjekur shembullin javët e fundit. Maskat mbeten të detyrueshme në praktikat e mjekëve, ndërsa maskat dhe testet negative kërkohen ende për të hyrë në spitale dhe shtëpi pleqsh.

Rregullat për transportin lokal janë një çështje e 16 qeverive të shteteve të Gjermanisë dhe një numër në rritje kanë rënë ose po heqin mandatet e tyre të maskave. Disa gjithashtu kanë hequr rregullat që kërkojnë që njerëzit e infektuar të izolohen në shtëpi.

Rregullat e transportit në distanca të gjata ishin planifikuar të përfundonin më 7 prill, megjithëse legjislacioni lejon që ato të pezullohen më herët nëse situata është më e mirë se sa pritej. Pasi një nga virologët kryesorë të Gjermanisë tha menjëherë pas Krishtlindjeve se pandemia ka mbaruar, Lauterbach, i cili ka mbajtur prej kohësh një qëndrim të kujdesshëm – u përball me thirrje në rritje nga brenda dhe jashtë koalicionit qeverisës për t’i hequr ato.

MARKETING