Franca hedh poshtë kërkesën e Rusisë për të caktuar një seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së

Franca hedh poshtë kërkesën e Rusisë për të caktuar një seancë të Këshillit të Sigurimit të OKB-së

Franca, e cila kryeson Këshillin e Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në janar, hodhi poshtë kërkesën e Rusisë për të caktuar një seancë të këtij organi për shkak të rrëzimit të një avioni rus që mbante të burgosur të luftës ukrainas.

Zëvendës Përfaqësuesi i Parë i Përhershëm i Rusisë në OKB Dmitry Polyansky tha se një vendim i tillë nga Franca përfaqëson një shpërdorim të autoritetit.

“Siç mund të pritej, presidenca franceze zgjodhi rrugën e shpërdorimit të pushtetit dhe refuzoi të përmbushte kërkesën tonë për një takim urgjent të Këshillit të Sigurimit në lidhje me sulmin terrorist në aeroplanin tonë që mbante të burgosur të luftës ukrainas për shkëmbim,” shkroi Polyanski në Telegram.
Sipas tij, Franca donte t’u siguronte ukrainasve kohë të mjaftueshme për të dhënë një shpjegim bindës për atë që ndodhi, ndaj ata ranë dakord për takimin më 25 janar, nga ora 17:00 me orën lokale.

MARKETING