Britania: 800 ushtarë rusë vdesin çdo ditë për “egon” e Putinit

Britania: 800 ushtarë rusë vdesin çdo ditë për “egon” e Putinit

Sekretari i Jashtëm britanik James Cleverly ka akuzuar presidentin rus Vladimir Putin se ka sakrifikuar ushtarët e tij për arsye egoiste.

“Pushtimi i territoreve në Ukrainën lindore dhe jugore tregojnë se zemra e tij është e vendosur për zgjerimin perandorak, por 800 ushtarë rusë në ditë po vdesin për ambiciet e tij të pashpresë,” tha Cleverly gjatë një sesioni special të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara në Nju Jork.

“Ata po paguajnë për egon e tij me jetën e tyre,” tha Cleverly.

Ai shtoi se Britania do të bëjë gjithçka që mundet për të vazhduar të ndihmojë Kievin.

“Mbështetja jonë për Ukrainën nuk është dhe nuk do të jetë kurrë e kufizuar në kohë.” as ajo e Britanisë “Karta e OKB-së “të jetë “e kufizuar në kohë”, shtoi zyrtari britanik.