Bekteshi: Përmes аnketimit qytetarët do të përcaktojnë se si do të krijohen masat e radhës

Bekteshi: Përmes аnketimit qytetarët do të përcaktojnë se si do të krijohen masat e radhës

Masat dhe aktivitetet e ndërmarra nga Ministria e Ekonomisë për të mbështetur amvisëritë dhe kompanitë për përballimin e krizës energjetike dhe ekonomike dhe përmirësimin e standardit jetësor të qytetarëve, ishin temë e bisedës në takimin e sotëm të punës të ministrit të Ekonomisë, Kreshnik Bekteshi me përfaqësues të Instituti Demokratik Nacional (NDI).

Na takim, në të cilin morën pjesë drejtori i lartë rezident i NDI-së, Robert Skot Hejzlet dhe zyrtari i programit, Naser Bislmi, u dakordësua që në periudhën e ardhshme me mbështetjen e NDI-së të realizohet një anketë dhe hulumtim në nivel nacional për nevojat dhe pritjet e qytetarëve dhe konsumatorëve për situatën ekonomike në Maqedoninë e Veriut, në radhë të parë për inflacionin, rritjen e çmimeve dhe koston e jetesës

Rezultatet e analizës së kryer më pas do të përdoren nga Ministria e Ekonomisë dhe Qeveria për të krijuar një pako të re masash për qytetarët.

“Ministria e Ekonomisë do të dëgjojë gjithmonë zërin e qytetarëve dhe sipas rezultateve të analizave dhe opinionit të qytetarëve do të hartohen masat mbështetëse që do të miratohen pas 30 prillit të këtij viti”, ka thënë Bekteshi në takim.