Baush: Maqedonia e Veriut do ta mbarojë vitin me 9.4% inflacion

Baush: Maqedonia e Veriut do ta mbarojë vitin me 9.4% inflacion

Ekonomisti Abil Baush në emisionin “Intervistë në SHENJA”, tha se Maqedonia e Veriut do ta mbarojë vitin me 9.4 për qind inflacion.

“Dhe nëse ju ende lëshoni para në treg, a këto do të lëshojnë ende para në treg se vihet para zgjedhjeve këta do të bëjnë presion, kërkesa do t’i bën presion ofertës dhe është e patjetërsueshme të kemi përsëri rritje të çmimeve. Ne jemi në këtë cikël të inflacionit. Banka Federale e SHBA-së dhe Banka Qendrore e BE-së, ata dolën me një prognozë status quo. Nuk pash ndonjë parashikim të tipit kriza ka përfunduar”, tha ekonomisti Abil Baush.

AI tha se në ekonomi situata status quo është shumë problematike.

 

 

MARKETING