Aziri shpjegon masat që do të ndërmarrin për të ndaluar keqpërdorimet buxhetore

Aziri shpjegon masat që do të ndërmarrin për të ndaluar keqpërdorimet buxhetore

Në emisionin “Intervistë në SHENJA”, kandidati për deputet nga radhët e “Frontit Evropian”, Elmi Aziri, u pyetur në lidhje me atë se si do të ndalojnë keqpërdorimin e buxhetit, tha se ata kanë planifikuar disa masa sa i takon financave publike, transparencës zhvillimore.
“Një ndër ata është smart financa e cila veç ka filluar të aplikohet, financat e dixhitalizuara dhe transparente. Sistemi i integruar i financave ku do të mundësoj në maksimum eliminimin e faktorit njeri në shpërndarjen e mjeteve buxhetore”, ka deklaruar Aziri.
Ai tha se kanë planifikuar edhe një institucion akademia e financave publike, që veçanërisht i dedikohet të punësuarve në sektorin publik për mënyrën me menaxhimin e sektorit publik.
Aziriu tha se ata do të bëjnë edhe ristrukturimin dhe menaxhimin e ndërmarrjeve publike.
“Një ndër masat është edhe aplikimi i standardeve ndërkombëtare të kontabilitetit në ndërmarrjet publike, në mënyrë që ndërmarrjet publike që nuk kanë efikasitet financiar me vite, ata t’i nënshtrohet ristrukturimit”, tha Aziri.

MARKETING