87 kamionë me ndihma humanitare hyjnë në Gaza

87 kamionë me ndihma humanitare hyjnë në Gaza

87 kamionë kanë hyrë në Gaza përmes pikës kufitare Kerem Shalom nga Izraeli, ndërsa 4 kamionë që transportonin cisterna të gazit për gatim kanë hyrë në vendkalimin Rafah të Egjiptit të dielën, njoftoi zëdhënësi i Autoritetit të Kalimit Hisham Adwan.

Kjo vjen pasi qindra protestues izraelitë bllokuan kamionët e ndihmave që të udhëtonin në Gaza përmes kalimit Kerem Shalom për disa ditë javën e kaluar, duke kërkuar që pengjet e mbajtura në Gaza të liroheshin përpara se të dërgohej ndonjë ndihmë tjetër në enklavë.

Ndihma filloi të hynte në brez kur Izraeli e shpalli zonën përreth vendkalimit një zonë të mbyllur ushtarake për shkak të demonstratave të javës së kaluar.

Koordinatori i Aktiviteteve të Qeverisë në Territore (COGAT) i Izraelit, i cili bie nën Ministrinë e Mbrojtjes të Izraelit dhe mbikëqyr infrastrukturën, çështjet humanitare dhe ekonomike, tha se të paktën 79 kamionë ndihma kaluan të premten, duke shpërndarë ushqime dhe furnizime mjekësore.

MARKETING