(VIDEO) Shtatë kandidatë në betejën për “vilën Vodno”, shtatë të tjerë dështuan që në start

(VIDEO) Shtatë kandidatë në betejën për “vilën Vodno”, shtatë të tjerë dështuan që në start

Kandidatët për president dhe deputetë, do të shfrytëzojnë orët e fundit për të grumbulluar nënshkrimet e nevojshme, pasi në mesnatë përfundon afati për sigurimin e 10 000 nënshkrimeve. Prej 15 kandidatëve për presidentë sa janë paraqitur në Komisionin Shtetëror të Zgjedhjeve, vetëm 7 prej tyre kanë arritur të mbledhin numrin e duhur të nënshkrimeve të qytetarëve dhe të sigurojnë një vend në garën për kreun e shtetit.

Minimumin e nevojshëm prej 10.000 nënshkrimeve për kandidaturën presidenciale deri më tani e kanë fituar: kandidati i BDI-së Bujar Osmani, kandidati i koalicionit VLEN Arben Taravari, Maksim Dimitrievski nga Lëvizja ZNAM, Stevço Jakimovski i partisë GROM, Biljana Vankovska-Cvetkovska nga partia Levica, si dhe kandidatët e LSDM-së, Stevo Pendarovski dhe e VMRO-DPMNE-së, Gordana Siljanovska-Davkova.

Tetë kandidatët e tjerë janë ende në proces të mbledhjes së nënshkrimeve. Gjegjësisht, tek ata numri i nënshkrimeve të mbledhura lëviz në interval nga 0 deri në 2 100 nënshkrime. Pra, ata ende janë larg numrit të nevojshëm të nënshkrimeve të duhura dhe vështirë që mund të sigurojnë 10 000 nënshkrimet.

Mbledhja e nënshkrimeve të qytetarëve për kandidaturat presidenciale dhe deputetëve në zyrat rajonale të KSHZ-së dhe te noterët e autorizuar filloi më 23 shkurt.

Raundi i parë i zgjedhjeve presidenciale do të mbahet më 24 prill dhe i dyti më 8 maj së bashku me zgjedhjet parlamentare.

Emine Ismaili /SHENJA/

 

MARKETING