(VIDEO) Shihni urën më të rrezikshme në botë, ndodhet në Pakistan

(VIDEO) Shihni urën më të rrezikshme në botë, ndodhet në Pakistan

Një shembull tipik i asaj që ndodh në disa zona veçanërisht të largëta të planetit është kjo urë.

Bëhet fjalë për një strukturë prej druri dhe metali, elementë të tjerë të panjohur, e cila duket e varur në ajër.

Ura Alam ndodhet në Pakistan dhe u ndërtua si një zgjidhje e përkohshme në vitin 1978 derisa të ndërtohej një tjetër urë betoni më një botë.

Ajo qëndron mbi lumin Gilgit dhe është 300 metra e gjatë, të cilët shoferët e kalojnë me zemër në dorë.

Siç duket edhe nga video, kalimi i urës kërkon durim të fortë dhe shumë yndyrë që të kalosh i sigurt.

Autoritetet vendore kanë gjetur zgjidhjen për të kontrolluar rreptësisht në mënyrë që të mos kalojnë shpejtësinë e lejuar dhe pesha e kamionëve të mos kalojë 20 tonë.

Për të ardhmen, ata premtojnë se do të ndërtojnë një urë normale dhe të sigurt, pasi kjo e fundit është një mënyrë për të bashkuar dy anëtarët e lumit.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif