(VIDEO) Qytetarët e Maqedonisë së Veriut më të palumturit në Ballkan

(VIDEO) Qytetarët e Maqedonisë së Veriut më të palumturit në Ballkan

Sipas raportit më të ri të lumturisë të Institutit Gallup, Maqedonia e Veriut është vendi më më i palumtur në Ballkan, duke u renditur në vendin e 87-të nga 137 vende. Pranë Maqedonisë së Veriut për nga lumturia janë Venezuela, Kongo dhe Ukraina në vendin e 92-të.

Nga vendet fqinje në Ballkan, Shqipëria është më afër RMV-së në vendin e 83-të, Bullgaria në vendin e 77-të, Bosnja dhe Hercegovina në vendin e 71-të, Greqia në vendin e 58-të, Serbia në vendin e 45-të, ndërsa Kosova është në vendin e 34-të.

Raporti është bërë në bazë të sondazheve të ndryshme të kryera në shtetet përkatëse. Janë marrë parasysh gjashtë faktorë, duke përfshirë “Lirinë për të bërë zgjedhje të jetës”, “Perspektivat për një jetë të shëndetshme”, “Bujarinë e njerëzve”, “Perceptimin e njerëzve për korrupsionin”, “Mbështetjen sociale të ofruar nga shteti”, “Bruto Prodhimin e Brendshëm” dhe një faktor të quajtur “Distopia dhe qëndrueshmëria”.

Vendet më të lumtura në botë mbeten Finlanda dhe Danimarka dhe shtetet e tjera baltike apo shtetet në Evropën veriore.

Samir Mustafa /SHENJA/

 

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif