(VIDEO) Pentagoni kërkon që “mosmarrëveshja” për marrëveshjen e Prespës të lihet jashtë NATO-

(VIDEO) Pentagoni kërkon që “mosmarrëveshja” për marrëveshjen e Prespës të lihet jashtë NATO-

“Amerika është një mbështetëse e fortë e Marrëveshjes së Prespës dhe shpresojmë që mosmarrëveshjet dypalëshe të mbeten jashtë Aleancës së NATO-s”. Kështu ka deklaruar drejtori për Evropë dhe NATO në Pentagon,Olton Bjuland, në një intervistë për Zërin e Amerikës në gjuhën maqedonase. Ai ka përsëritur mesazhet e njohura se vendet e Ballkanit Perëndimor duhet të bëjnë reformat e nevojshme për të hyrë në BE, por edhe faktin se procesi i gjatë i integrimit mund të bëjë që Rusia dhe aktorët e tjerë të përfitojnë nga pakënaqësia e njerëzve.

OLTON BJULAND, DREJTOR PËR EVROP DHE NATO NË PENTAGON

“Ne gjithmonë inkurajojmë aleatët dhe partnerët tanë që t’u përmbahen marrëveshjeve dhe t’i lënë mosmarrëveshjet dhe mosmarrëveshjet dypalëshe jashtë Aleancës së NATO-s, për të siguruar që të ketë bashkëpunim dhe stabilitet rajonal në rajonin tuaj.”

Zëri i Amerikës në gjuhën maqedonase, ka raportuar se ata iu drejtuan Departamentit të Shtetit më 19 qershor, nëse kryeministri Hristijan  Mickoski, duke përdorur dy emra për vendin, Maqedonia brenda dhe Maqedonia e Veriut jashtë vendit, po përpiqet të krijojë një përshtypje të rreme se ai i përmbahet Marrëveshja e Prespës.

Pas kësaj shërbimi i shtypit u përgjigj duke thënë se deklarata e Hristijan Mickoski, se do ta përdor emrin kushtetues të shtetit në të gjitha kontekstet zyrtare është në përputhje me Marrëveshjen e Prespës.

Departamenti i Shtetit theksoi mbështetjen e tij për këtë “marrëveshje jetike”, duke treguar se ata do të punojnë me të gjitha palët për të ruajtur përfitimet e saj.

/SHENJA/

MARKETING