(VIDEO) Bytyqi: Kemi nisur të hetojmë marrëveshjet e fshehta për rritjen e çmimeve

(VIDEO) Bytyqi: Kemi nisur të hetojmë marrëveshjet e fshehta për rritjen e çmimeve

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Bytyqi deklaroi se në sektorin e biznesit përveç fitimit duhet të ketë edhe etikë dhe moral. Ai theksoi se në një kohë krize, kompania nuk është ajo që duhet të jetë një nga arsyet që kriza të jetë edhe më e madhe. Bytyçi ka njoftuar se ka biseduar me Komisionin e Mbrojtjes së Konkurrencës për të nisur iniciativa në disa sektorë për të parë nëse mund të vërtetojnë se ka marrëveshje të fshehtë në atë që po ndodh. Ai ka potencuar se të dhënat do të publikohen. Nëse shikoni rritjen e çmimeve për shkak të inflacionit të çmimeve botërore, thotë ai, ato janë një çerek më të ulëta se në Maqedoninë e Veriut.

FATMIR BYTYÇI, ZËVENDËSKRYEMINISTËR PËR ÇËSHTJE EKONOMIKE

“Diçka po ndodh. Vendi ynë nuk mund të jetë një ishull unik dhe i izoluar, kur është pjesë përbërëse e të gjithë Evropës. Merrni çmimet e tregut të aksioneve në BE dhe do të shihni indeksin e ndryshimit të çmimeve gjatë një periudhe kohore. Nëse ushqimi në BE është rritur me 11% në çmimet e aksioneve, këtu është rritur me 46%. Nuk është etike”.

Bytyqi theksoi se shërbimet inspektuese duhet të forcohen me punëtorë të rinj profesionistë të cilët do të jenë gjatë gjithë kohës në terren dhe do të shohin sjellje të tilla. Sjellja joetike çon në pasoja më të mëdha, thotë ai. Nesër do të jetë vonë, megjithëse sot mund të mos i shohim. Një sjellje e tillë na bën të paaftë për të mbajtur të rinjtë. Lufta për të mbajtur të rinjtë është mbi të gjithë anëtarët e shoqërisë, tha Bytyçi. Ai shtoi se pret që nga fillimi i nëntorit të jenë aktive masat e Qeverisë në mbrojtje të qytetarëve.

Medina Ajeti Ali /SHENJA/

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif