Ulen çmimet e derivateve të naftës

Ulen çmimet e derivateve të naftës

Komisioni Rregullator për Energjetik ka miratuar Vendim me të cilin çmimet me pakicë të derivateve të naftës ulen mesatarisht për 2.39% krahasuar me vendimin e datës 06.07.2022.
Çmimi me pakicë i benzinës EUROSUPER BS-95 ulet për 3,00 den për litër, ndërsa çmimet me pakicë të benzinës EUROSUPER BS-98, EURODIESEL (D-E V) dhe vajit ekstra të lehtë shtëpiake (EL-1) ulen për 2,50 den për litër.

Çmimi me pakicë i karburantit M-1 NS është ulur për 1.085 den/kg dhe tani do të shitet për 51.564 den/kg.

Nga data 8 korrik 2022, nga ora 00:01, çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 105,50 (denar/litër)

EUROSUPER BS – 98 108.00 (den/litër)

EURODIESEL BS (D-E V) 101.00 (denarë/litër)

Mazut M-1 NS 51,564 (denarë/kilogram)