Ukraina do të marrë 500 milionë dollarë ndihmë nga USAID

Agjencia e SHBA për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) do të shpallë më shumë se 500 milionë dollarë ndihmë humanitare për Ukrainën.

Shefja e USAID-it, Samantha Powers, do të njoftojë ndihmën gjatë vizitës së saj në vend në përgjigje të nevojave të ukrainasve të prekur nga pushtimi rus.

Ndihma e cila do të ofrohet nëpërmjet Kombeve të Bashkuara dhe partnerëve të organizatave të tjera joqeveritare do të rrisë mbështetjen për ata që janë zhvendosur ose të prekur ndryshe nga lufta me ndihmën emergjente ushqimore, kujdes shëndetësor dhe ujë të pijshëm të sigurt, ndër të tjera.

“SHBA do të vazhdojë të qëndrojë me njerëzit e prekur nga lufta shkatërruese në shkallë të gjerë të Rusisë dhe mbetet e përkushtuar për të ofruar ndihmë për të shpëtuar jetën për ata që kanë më shumë nevojë”, thuhet në njoftim.

Me këtë njoftim, SHBA do të ketë dhënë mbi 2.6 miliardë dollarë ndihmë humanitare që nga fillimi i luftës, duke përfshirë më shumë se 1.9 miliardë dollarë (1.6 miliardë £) përmes USAID-it.

MARKETING

UniConverter_20230519143422.gif