Trençevska: Rritja e pensioneve pa plan është rrezik për sistemin pensional

Trençevska: Rritja e pensioneve pa plan është rrezik për sistemin pensional

Zëvendësministja e Punës dhe Politikës Sociale, Jovana Trençevska, ka shprehur shqetësimin e saj për propozimet e VMRO-DPMNE-PDUKM-së për rritjen lineare të pensioneve pa një plan të qartë financiar. Duke theksouar se kjo strategji nuk është vetëm e papërgatitur, por pothuajse e dëmshme për stabilitetin e sistemit pensional.

Trençevska shpjegoi se ndërsa shtimi i kontributit të shtetit në fondin e pensioneve ka ulur deficitin në 32.5%, një rritje e pamenduar e shpenzimeve për pensione mund të rikthejë këtë sistem në një gjendje të paqëndrueshme. Ajo theksoi se zgjidhja nuk është thjesht prerja e shpenzimeve joproduktive, por një qasje e qëndrueshme për të rritur të ardhurat e fondit pensional.

Lidhur me deklaratën e VMRO-DPMNE-së për rritje lineare të pensioneve nga 5000 denarë, përmes uljes së shpenzimeve joproduktive, ajo tha se nuk bëhet fjalë fare për shpenzime joproduktive, se kjo është bërë edhe më parë.

MARKETING